Wersje kompatybilne
Pizza de cerveza con jamón ibérico, higos y rúcula
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de cerveza
- 30 g de aceite de oliva
- 10 g de levadura prensada fresca
- 250 g de harina de fuerza
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita de orégano seco
- 150 - 200 g de mozzarella rallada
- 50 - 60 g de rúcula
- 50 g de queso parmesano rallado
- 4 - 5 higos frescos, en rodajas
- 100 g de jamón ibérico cortado a mano, en lonchas muy finas de 4-5 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2397 kJ / 572 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 62.2 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1069.1 mg
Alternatywne przepisy
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30 min
Marineras murcianas
1 godz.
Pizza genovesa de cebolla
1 godz.
Rollos de hojaldre con pistachos
2 godz.
Paloma de granada
30 min
Bao buns negros con calamares
40min
Brandada de judías blancas
10min
Pizza con mermelada picante de fresas, jamón y rúcula
1 godz.
Focaccia de aceitunas negras
1h 35min
Coca de trempó de verano
1 godz.
Pizza nero di sepia con pulpo y pesto de almendra
25min
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50min