Ensalada César con fingers de pescado

Ensalada César con fingers de pescado

4.3 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

Fingers de merluza
  • 250 g de pescado blanco limpio sin piel (p.ej. perca, merluza o rosada)
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 2 huevos batidos
  • 100 - 150 g de pan rallado
  • 300 - 400 g de aceite para freír
Huevos
  • 500 g de agua
  • 2 huevos
Salsa César
  • 100 g de aceite de oliva
  • 50 g de queso parmesano
  • 1 diente de ajo (opcjonalnie)
  • 4 filetes de anchoa en aceite
  • 1 cucharadita de mostaza de Dijon
  • 10 g de vinagre de jerez
  • 1 cucharadita de zumo de lima
    1 cucharadita zumo de limón
  • ½ cucharadita de salsa inglesa (salsa Worcestershire) (p. ej. Perrins®)
  • 20 g de agua
Ensalada
  • 300 g de hojas baby de ensalada variada (mezclum)
  • 100 g de picatostes
  • 50 g de queso parmesano en lascas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 789 mg
Białko 23.9 g
Kalorie 2647 kJ / 633 kcal
Tłuszcz 48.7 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...