Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di verdure
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a fette sottili
- 50 g di gambo di sedano a dadini (2 cm)
- 50 g di carota a dadini (2 cm)
- 50 g di zucchina a dadini (2 cm)
- 400 g di salsa di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 5 foglie di basilico fresche
Pasta
- 1000 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale grosso
- 320 g di pasta secca tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1713 kJ / 407 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 749 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Minestra saporita di pasta e verdure
50min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Involtini di melanzane con sugo alle verdure
1 godz.
Cipolle insaporite (200 g)
20min
Pasta integrale con ragù di verdure e frittatina
40min
Insalata di riso (TM6)
40min
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40min
Sugo di verdure
40min
Sugo all'ortolana
1h 5 min
Ragù di verdure primaverili
30 min