Minestrone leggero primaverile; frittata di spinaci e contorno asparagi selvatici

4.8 67 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 120 g di foglie di spinaci freschi
  • 4 uova
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • ½ cucchiaino di sale
  • 300 g di asparagi puliti
  • 60 g di cipollotti a pezzi
  • 500 g di verdure miste a pezzi (carote, piselli, fagiolini, zucchine, sedano, pomodori, foglie di bietola e lattuga)
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 4 foglie di basilico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 542.5 mg
Białko 18.7 g
Kalorie 1453 kJ / 347.3 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...