Zuppa di fagioli

Zuppa di fagioli

3.9 70 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla
  • 1 scalogno a metà
    1 spicchio di aglio
  • 30 g di pancetta di maiale a cubetti
    30 g di cubetti di lardo
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
  • 50 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 30 g di carota pelata e a pezzi
  • 30 g di sedano a pezzi
  • 450 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
  • 50 g di passata di pomodoro
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaio raso di sale
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • 4 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1543.9 mg
Białko 13.2 g
Kalorie 1209 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 20.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...