Spezzatino di carne con polenta

Spezzatino di carne con polenta

3.7 66 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porzioni

Składniki

Spezzatino di carne
  • di cipolla in quarti
    80 g
  • di carota pelata e a pezzi (2 cm)
    200 g
  • di sedano a pezzi (2 cm)
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (2x4 cm)
    600 g
  • di vino rosso
    50 g
  • di passata di pomodoro
    200 g
  • di pomodori pelati a pezzi
    150 g
  • di alloro fresco
    2 foglie
  • di acqua
    80 g
  • di sale
    12 g
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di peperoncino in polvere (opcjonalnie)
    1 pizzico
Polenta
  • di acqua
    1600 g
  • di sale
    10 g
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di farina di mais
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 703.8 kcal / 2944 kJ
Białko 41.6 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 86.7 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 2371.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...