Spezzatino di carne con polenta

Spezzatino di carne con polenta

3.7 72 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porzioni

Składniki

Spezzatino di carne
  • 80 g di cipolla in quarti
  • 200 g di carota pelata e a pezzi (2 cm)
  • 100 g di sedano a pezzi (2 cm)
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 600 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (2x4 cm)
  • 50 g di vino rosso
  • 200 g di passata di pomodoro
  • 150 g di pomodori pelati a pezzi
  • 2 foglie di alloro fresco
  • 80 g di acqua
  • 12 g di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di peperoncino in polvere (opcjonalnie)
Polenta
  • 1600 g di acqua
  • 10 g di sale
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di farina di mais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2371.9 mg
Białko 41.6 g
Kalorie 2944 kJ / 703.8 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 86.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...