Karfiol mit grüner Mandelsauce

Karfiol mit grüner Mandelsauce

3.3 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    600 g
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Tipp)
    2 TL
  • Karfiol geviertelt
    800 - 900 g
  • gemischtes Gemüse (Erdäpfel, Karotten, Fenchel), in Scheiben (5 mm)
    300 g
  • Salz
    1 TL
  • Mandeln
    40 g
  • Frühlingszwiebeln inkl. Grün, in Stücken (2 cm)
    1 Bund
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    10 - 20 g
  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Basilikum, frisch Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Cocktailparadeiser halbiert bzw. geviertelt
    8

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 150 kcal / 625 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...