Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 1 TL Kümmel, ganz
- 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 800 - 900 g Karfiol, geviertelt
- 300 g gemischtes Gemüse (Erdäpfel, Karotten, Fenchel), in Scheiben (5 mm)
- 1 TL Salz
- 40 g Mandeln
- 1 Bund Frühlingszwiebeln, inkl. Grün, in Stücken (2 cm)
- 10 - 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 1 Bund Basilikum, frisch, Blättchen abgezupft
- 8 Cocktailparadeiser, halbiert bzw. geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 625 kJ / 150 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Schneller Gemüsesuppentopf
40 Min
Rote Rüben-Gulasch mit Dill-Erdäpfel
1 Std. 30 Min
Krautsuppe
55min
Gedämpfter Brokkoli mit Cheddar Chili Cheese Sauce
30 Min
Kohlrabi Kartoffel Ragout mit RUPP Camembert
35 Min
Pilzragout mit Fisolen
1 Std.
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35 Min
Erdäpfel-Sellerie-Gratin mit Paprikasauce
1 Std. 30 Min
Grüne Gemüsesuppe
35 Min
Karfiol mit Paprikaragout und Haselnussbröseln
45 Min
Kohlsprossen-Maroni-Gemüse
20 Min
Apfel-Birnen-Gewürz-Kompott
20 Min