Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 150 g Radieschen, halbiert, mit Radieschengrün
- 230 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 30 g Sonnenblumenöl, etwas mehr zum Bestreichen
- 120 g Wasser
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- 1 rote Zwiebel, klein (à ca. 80-100 g)
- 300 g Forellenfilets, geräuchert, ohne Haut
- 1 Frühlingszwiebel, mit Grün, in Stücken
- 250 g Joghurt (1 % Fett)
- 2 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL rosa Pfefferbeeren
- 1 TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1818 kJ / 434 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45 Min
Fischcurry
45 Min
Lachsforelle im Rucolabiskuit mit Karottengemüse
55min
Zandergulasch
45 Min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 Std.
Lachsspieße auf Quinoa mit Kokossauce
45 Min
Roggenflammkuchen mit Blauschimmelkäse und Karotten
1 Std. 30 Min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2 godz. 55 min
Linsen-Gemüsestrudel mit Radicchiosalat
1 Std. 45 Min
Quinoa-Lachsforellen-Laibchen
1 Std. 20 Min
Rinderfilet à la Esterhazy
50 Min
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1 Std. 40 Min