Flammkuchen mit Forelle

Flammkuchen mit Forelle

3.7 14 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Stück

Składniki

  • Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Radieschen halbiert, mit Radieschengrün
    150 g
  • Dinkelmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
    230 g
  • Sonnenblumenöl etwas mehr zum Bestreichen
    30 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    1 - 1 ¼ TL
  • rote Zwiebel klein (à ca. 80-100 g)
    1
  • Forellenfilets, geräuchert, ohne Haut
    300 g
  • Frühlingszwiebel mit Grün, in Stücken
    1
  • Joghurt (1 % Fett)
    250 g
  • Oregano, getrocknet
    2 TL
  • rosa Pfefferbeeren
    1 TL
  • Senf
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 434 kcal / 1818 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...