Mediterrane Fischstrudel

Mediterrane Fischstrudel

4.4 5 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Ei (E)
    1
  • Sonnenblumenöl (E), etwas mehr zum Bestreichen
    10 g
  • Essig (H)
    10 g
  • Wasser (W)
    50 g
  • Salz (W)
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen (F)
    1 Prise
  • Dinkelvollkornmehl (H), etwas mehr zum Bemehlen
    250 g
  • grüner Paprika (E), in Stücken
    1
  • frische Champignons (E)
    200 g
  • Zwiebeln (M), halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen (M), halbiert
    3
  • frischer Ingwer (M), geschält
    5 g
  • reife Paradeiser (H), in Stücken
    100 g
  • Tomatenmark (F)
    70 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen (M)
    ¼ TL
  • Mozzarella (E)
    150 g
  • Basilikum, frisch (F)
    ½ Bund
  • weiße Fischfilets, ohne Haut (z.B. Saibling, Forelle), (W), ca. 200 g
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 456 kcal / 1912 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...