Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di piselli freschi, solo i baccelli lavati e puliti
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di panna (30-40% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1330.2 kJ / 318.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Crema di carote all'arancia
30min
Vellutata di carciofi e taleggio
55min
Vellutata di porri
40min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50min
Crema di finocchi
35min
Vellutata di porri e radicchio
55min
Zuppa di rape
40min
Vellutata di cardi con patate al timo
50min
Vellutata fredda patate, topinambur e porri
2h
Vellutata di porri e carciofi con crostini saporiti
45min
Vellutata di topinambur e salvia
50min