Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- ½ cucchiaino di sale
- 24 gamberi crudi sgusciati e privati del filo intestinale
- 80 g di cipolla, a metà
- 2 spicchi di aglio
- 500 g di cetrioli, senza la buccia, a pezzi
- 1 limone, a fette, ognuna tagliata in quarti
- 500 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 200 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- 2 cucchiai di aneto fresco, tritati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 733 kJ / 175 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di zucchine e anacardi raw
20min
Vellutata fredda avocado, cetrioli e cumino
15min
Condimento allo yogurt (TM6)
12h 30min
Crema fredda di barbabietole e yogurt
15min
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30 min
Gazpacho feta e cetrioli
1h 10 min
Budino al cocco brasiliano
1h 30min
Vellutata fredda di zucchine e menta
1h 30min
Vellutata fredda patate, topinambur e porri
2h
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 min
Crema di topinambur e tartufo
55 min
Vellutata di topinambur e salvia
50 min