Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cipolle caramellate
- 200 g di cipolle rosse di Tropea a listarelle
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Crema di cipolle e timo
- 500 g di cipolle dorate a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di vino bianco secco
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- sale q.b.
- pepe nero macinato q.b.
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1987.2 kJ / 475 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 min.
Vellutata di porcini
50 min.
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min.
Vellutata di porri
40 Min
Crema di porri gratinata
50 min.
Vellutata di indivia belga e speck
50 min.
Porri in crema delicata
35 Min
Vellutata di porri e radicchio
55 Min
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45 min
Vellutata fredda patate, topinambur e porri
2 godz.
Gazpacho arancia e carote con chantilly all'aneto
25 min.
Crema di lattuga e menta
35 Min