Crema di cipolle e timo

Crema di cipolle e timo

3.6 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Cipolle caramellate
  • 200 g di cipolle rosse di Tropea a listarelle
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di zucchero
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
Crema di cipolle e timo
  • 500 g di cipolle dorate a pezzi
  • 50 g di burro a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 50 g di vino bianco secco
  • 2 rametti di timo fresco le foglioline lavate
  • 150 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
  • fette di pane tostato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.2 g
Kalorie 1987.2 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...