Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 carciofi puliti e a fettine sottili (possibilmente di Albenga)
- 2 limoni, il succo spremuto fresco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di sale
- 900 g di acqua
- 300 g di farina di ceci
- 1 cipollotto a metà
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1481 kJ / 354 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 33.4 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Błonnik
- 10.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Farinata di ceci (vegan)
2 godz.
Brandacujun
45 min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Bagna cauda
35 Min
Castagnaccio
1h
Martin sec al Barolo
4sa 30 dk
Cappon magro
4sa 30 dk
Pandolce genovese
1 godz. 30 min
Torta di riso salata
2 godz. 10 min
Pansoti in salsa di noci
2 godz.
Panissa
45 min