Pizza con crema di zucca, scamorza affumicata e pancetta

Pizza con crema di zucca, scamorza affumicata e pancetta

4.6 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • 240 g di acqua
  • 5 g di zucchero
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 400 g di farina manitoba
  • 5 g di sale
Crema di zucca
  • 400 g di polpa di zucca tagliata a pezzi (1-2 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1 pizzico di aglio in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 20 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 60 g di pancetta a fette
  • 200 g di scamorza affumicata a fette (4-5 mm)
    200 g di mozzarella, a fette (4-5 mm)
  • 10 g di glassa di aceto balsamico
  • 25 g di Parmigiano Reggiano in scaglie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 pezzi

Sód 3173 mg
Białko 122 g
Kalorie 11786 kJ / 2817 kcal
Tłuszcz 111 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 50 g
Węglowodany 330 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...