Pizza con crema di zucca, scamorza affumicata e pancetta

Pizza con crema di zucca, scamorza affumicata e pancetta

4.5 46 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • di acqua
    240 g
  • di zucchero
    5 g
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di lievito di birra fresco
    5 g
  • di farina manitoba
    400 g
  • di sale
    5 g
Crema di zucca
  • di polpa di zucca tagliata a pezzi (1-2 cm)
    400 g
  • di acqua
    500 g
  • di aglio in polvere
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
Terminare la preparazione
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di pancetta a fette
    60 g
  • di scamorza affumicata a fette (4-5 mm)
    200 g
    200 g di mozzarella, a fette (4-5 mm)
  • di glassa di aceto balsamico
    10 g
  • di Parmigiano Reggiano in scaglie
    25 g

Wartości odżywcze na 8 pezzi

Kalorie 2817 kcal / 11786 kJ
Białko 122 g
Tłuszcz 111 g
Węglowodany 330 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 50 g
Sód 3173 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...