高麗菜豬肉水餃
TM5 TM6

高麗菜豬肉水餃

4.2 (39 ocen)

Składniki

  • 400 克 高麗菜 ,切塊(約2公分)
  • 10 克 薑 ,切塊(約2公分)
  • 1 大匙 米酒
  • 2 大匙 水
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • ½ 茶匙 鹽
  • 1 茶匙 糖
  • 1 茶匙 醬油
  • 300 克 豬絞肉
  • 20 克 純芝麻油
  • 20 克 蔥 ,切蔥花
  • 30 張 水餃皮

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
234.1 kJ / 56 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
6.3 g
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy