清腩湯
TM5 TM6

清腩湯

4.3 (10 ocen)

Składniki

  • 2200 克 水 (含川燙和烹煮用)
  • 600 克 牛腩 ,切塊(約4公分)
  • 10 克 油
  • 10 克 薑 ,切片
  • 15 克 蒜頭
  • 1 茶匙 花椒粒
  • 2 顆 八角
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 2 片 乾燥月桂葉
  • 500 克 牛肉高湯
  • 300 克 白蘿蔔 ,去皮,切滾刀塊(約3公分)
  • 10 克 冰糖
  • ¾ - 1 茶匙 鹽
  • 15 克 米酒

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3006.2 kJ / 719.2 kcal
Białko
49.6 g
Węglowodany
80.9 g
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy