Urządzenia i Akcesoria
菠蘿麵包
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 40 min
8 塊
Składniki
低溫發酵法
-
牛奶140 克
-
細砂糖25 克
-
乾酵母粉¾ 茶匙
-
高筋麵粉270 克
-
低筋麵粉30 克
-
鹽¼ 茶匙
-
蛋1 顆
-
奶油 切塊,置於室溫軟化30 克
-
奶油 少許,刷油用
-
水 少許,噴水用
菠蘿外皮
-
奶油 切塊,置於室溫軟化60 克
-
細砂糖60 克
-
蛋液 稍微打散30 克
-
奶粉1 茶匙
-
高筋麵粉 過篩120 克
組合
-
蛋液 打散,刷上色用20 克
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 塊
Białko
9.3 g
Kalorie
1529 kJ /
365 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
50.1 g