菠蘿麵包

菠蘿麵包

4.3 44 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 40 min
8 塊

Składniki

低溫發酵法
  • 牛奶
    140 克
  • 細砂糖
    25 克
  • 乾酵母粉
    ¾ 茶匙
  • 高筋麵粉
    270 克
  • 低筋麵粉
    30 克
  • ¼ 茶匙
  • 1 顆
  • 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
    30 克
  • 奶油 ,少許,刷油用
  • ,少許,噴水用
菠蘿外皮
  • 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
    60 克
  • 細砂糖
    60 克
  • 蛋液 ,稍微打散
    30 克
  • 奶粉
    1 茶匙
  • 高筋麵粉 ,過篩
    120 克
組合
  • 蛋液 ,打散,刷上色用
    20 克

Wartości odżywcze na 1 塊

Kalorie 365 kcal / 1529 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 50.1 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...