Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
低溫發酵法
- 140 克 牛奶
- 25 克 細砂糖
- ¾ 茶匙 乾酵母粉
- 270 克 高筋麵粉
- 30 克 低筋麵粉
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 顆 蛋
- 30 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
- 奶油 ,少許,刷油用
- 水 ,少許,噴水用
菠蘿外皮
- 60 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
- 60 克 細砂糖
- 30 克 蛋液 ,稍微打散
- 1 茶匙 奶粉
- 120 克 高筋麵粉 ,過篩
組合
- 20 克 蛋液 ,打散,刷上色用
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 1529 kJ / 365 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 50.1 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.6 g