豆漿配饅頭
TM6 TM5

豆漿配饅頭

4.3 (6 ocen)

Składniki

饅頭麵糰

  • 240 克 水
  • 5 克 乾酵母粉 (約滿滿1茶匙)
  • 10 克 冰糖粉
  • 500 克 麵粉
  • ½ 茶匙 油 ,選擇無色無味
  • ¼ 茶匙 鹽

煮豆漿蒸饅頭

  • 1250 克 水
  • 100 克 乾燥黃豆 ,洗淨,事先浸泡至少4小時(瀝乾水分後約重200克)
  • 50 克 冰糖粉 ,依個人口味調整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1277.3 kJ / 305.3 kcal
Białko
13.1 g
Węglowodany
56.7 g
Tłuszcz
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
2.3 g
Sód
111.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy