Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
饅頭麵糰
- 240 克 水
- 5 克 乾酵母粉 (約滿滿1茶匙)
- 10 克 冰糖粉
- 500 克 麵粉
- ½ 茶匙 油 ,選擇無色無味
- ¼ 茶匙 鹽
煮豆漿蒸饅頭
- 1250 克 水
- 100 克 乾燥黃豆 ,洗淨,事先浸泡至少4小時(瀝乾水分後約重200克)
- 50 克 冰糖粉 ,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1277.3 kJ / 305.3 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 111.9 mg