台式牛肉羅宋湯
TM6 TM5

台式牛肉羅宋湯

4.7 (59 ocen)

Składniki

  • 25 克 無鹽奶油 ,切塊
  • 120 克 洋蔥 ,切塊(約2公分)
  • 120 克 紅蘿蔔 ,切塊(約1.5公分)
  • 250 克 牛蕃茄 ,切塊(約1.5公分)
  • 100 克 西洋芹 ,切塊(約1.5公分)
  • 400 克 牛腩 ,切塊(厚約2公分)
  • 100 克 蕃茄醬
  • 20 - 30 克 蕃茄糊
  • 2 - 3 片 乾燥月桂葉
  • 1 塊 雞高湯塊
  • 1000 克 水
  • 150 克 馬鈴薯 ,切塊(約1.5公分)
  • 1 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 黑胡椒粗粒
  • ½ 茶匙 糖

Wartości odżywcze
na 4 人份
Kalorie
4729.5 kJ / 1131.5 kcal
Białko
102.6 g
Węglowodany
100.9 g
Tłuszcz
35.7 g
Tłuszcz nasycony
310.9 g
Błonnik
13 g
Sód
4897.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy