Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp fenugreek seeds
- 700 g fresh spinach leaves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded (opcjonalnie)
- 20 g vegetable oil
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- 50 g plum tomato, halved
- 10 g fresh coriander, cut in pieces
- 150 g water
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt
- 1000 g chicken breasts, skinless, diced (3 cm)
- 30 g lemon juice
- 150 g plain yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1617.2 kJ / 386.5 kcal
- Białko
- 40.1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 604.8 mg
Alternatywne przepisy
Lamb Keema with Peas
1 Std.
Prawn Bhuna
30min
Chicken Tikka Masala
45 min
Lamb Rogan Josh
1h 45 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Tikka Paste
1 Std.
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Madras Curry Powder
5min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min