
Urządzenia i Akcesoria
Chicken Saag
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
coriander seeds1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
fenugreek seeds1 tsp
-
fresh spinach leaves700 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)20 g
-
onions quartered100 g
-
garlic cloves3
-
fresh red chilli (opcjonalnie) halved, deseeded1
-
vegetable oil20 g
-
garam masala1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
plum tomato halved50 g
-
fresh coriander cut in pieces10 g
-
water150 g
-
chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
fine sea salt1 tsp
-
chicken breasts skinless, diced (3 cm)1000 g
-
lemon juice30 g
-
plain yoghurt for serving50 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
386.5 kcal /
1617.2 kJ
Białko
40.1 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
604.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Tikka Paste
1 godz.
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Madras Curry Powder
5 min
Lamb Keema with Peas
1 godz.
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Keralan Fish Curry
30 min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 godz. 5 min
Prawn Bhuna
30 min
Chicken Akhni
1 godz. 30 min