Urządzenia i Akcesoria
Chicken Saag
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
coriander seeds1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
fenugreek seeds1 tsp
-
fresh spinach leaves700 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)20 g
-
onions quartered100 g
-
garlic cloves3
-
fresh red chilli (opcjonalnie) halved, deseeded1
-
vegetable oil20 g
-
garam masala1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
plum tomato halved50 g
-
fresh coriander cut in pieces10 g
-
water150 g
-
1 heaped tsp chicken stock paste, homemade, crumbledchicken stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
fine sea salt1 tsp
-
chicken breasts skinless, diced (3 cm)1000 g
-
lemon juice30 g
-
plain yoghurt for serving50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
604.8 mg
Białko
40.1 g
Kalorie
1617.2 kJ /
386.5 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Keralan Fish Curry
30 min
Chicken Garam Masala
50 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Lamb Keema with Peas
1 godz.
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Prawn Bhuna
30 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 godz. 5 min