Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp fenugreek seeds
- 700 g fresh spinach leaves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded (opcjonalnie)
- 20 g vegetable oil
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- 50 g plum tomato, halved
- 10 g fresh coriander, cut in pieces
- 150 g water
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade, crumbled - 1 tsp fine sea salt
- 1000 g chicken breasts, skinless, diced (3 cm)
- 30 g lemon juice
- 50 g plain yoghurt, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1617.2 kJ / 386.5 kcal
- Białko
- 40.1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 604.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Quick Lamb Dhansak
50 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35 min.
Chicken Jalfrezi
1h
Butter Chicken
50 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Lamb Keema with Peas
1h
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Prawn Bhuna
30 min
Keralan Fish Curry
30 min