Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g plain flour
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 8 chicken thighs, boneless, skin on
- 15 g olive oil, plus 3-4 Tbsp for frying
- 200 g onions, quartered
- 160 g celery stalks, cut in pieces
- 320 g carrots, cut in pieces
- 800 g chicken stock
-
2
sprigs fresh thyme, leaves only
lub 1 tsp dried thyme - 650 - 800 g potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 200 g frozen green peas
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1984 kJ / 474 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
Alternatywne przepisy
Chicken and Vegetable Soup
1h 30min
Cottage Pie
1 Std. 10 Min
Scotch Broth
1h
Shepherd's Pie
1 Std. 40 Min
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Lamb and Green Bean Casserole
1 Std. 10 Min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55min
Chicken and Chickpea Tagine
1h 20min
Cottage pie
1h 15min
Bolognese Sauce
1h 15min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Chicken Noodle Soup
25min