Cornish Pasty
TM6 TM5 TM31

Cornish Pasty

4.6 (59 ocen)

Składniki

Pastry

  • 550 g strong white bread flour, plus extra for dusting
  • 135 g unsalted butter, cold, diced
  • 135 g lard, cold, diced
  • 1 pinch fine sea salt
  • 160 g water, cold

Filling

  • 140 g onions, quartered
  • 400 g beef skirt, diced (2 cm)
  • 100 g swede, peeled, diced (1 cm)
    lub 100 g turnips, peeled, diced (1 cm)
  • 200 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
  • 1 tsp fine sea salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 50 g unsalted butter
  • 1 egg, beaten, to glaze

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3720 kJ / 889 kcal
Białko
28.2 g
Węglowodany
74.3 g
Tłuszcz
53.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy