Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 550 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 135 g unsalted butter, cold, diced
- 135 g lard, cold, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 160 g water, cold
Filling
- 140 g onions, quartered
- 400 g beef skirt, diced (2 cm)
-
100
g swede, peeled, diced (1 cm)
lub 100 g turnips, peeled, diced (1 cm) - 200 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g unsalted butter
- 1 egg, beaten, to glaze
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3720 kJ / 889 kcal
- Białko
- 28.2 g
- Węglowodany
- 74.3 g
- Tłuszcz
- 53.2 g
Alternatywne przepisy
Cornish Fairings
35min
Christmas Pudding
14h 30min
Shortcrust pastry
5 min
Steak and Kidney Pudding
5h
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Raised Game Pie
24h
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1hod.
Bara Brith
10 Std.
Steak Provençal Pie
2 godz. 15 min
Lavender Shortbread
1hod.
Yorkshire Pudding
1hod.