Bacon and Cabbage Risotto

Bacon and Cabbage Risotto

4.3 110 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • bacon cut in pieces (2 cm)
    150 g
  • green cabbage (e.g. hispi or savoy), finely sliced
    150 g
  • olive oil
    15 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • spring onions cut in pieces
    100 g
  • unsalted butter diced
    30 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
    400 g
  • dry white wine
    150 g
  • chicken stock cubes (for 0.5 l each) crumbled
    1 ½
    1 ½ tsp chicken stock paste, homemade
  • water
    850 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 503.5 kcal / 2106.5 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 918.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...