Wersje kompatybilne
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Cauliflower
- 550 g cauliflower, cut in florets
- 3 Tbsp olive oil
- ½ Tbsp ground turmeric
- 2 pinches ground black pepper, plus extra for seasoning
Chilli & Garlic Oil
- 2 fresh red chillies, halved
- 4 garlic cloves
- 1 tsp fine sea salt
- 125 g olive oil
Soup
- 180 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 tsp fine sea salt
- 600 g water
- 3 Tbsp pumpkin seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1587 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Broccoli and stilton soup
30min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1h
Creamy Courgette Soup
25 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Sweet Potato Soup with Star Anise
45 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Curried Sweet Potato Soup
30min