Wersje kompatybilne
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 calamari tubes, cleaned, 1 cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 150 g brown onion, cut into halves
- 100 g fennel, white part only, cut into pieces, fronds reserved for garnishing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for shallow frying and brushing
- 80 g arborio rice
- 2 pinches saffron (optional - see Tips)
- 150 g white wine
- 150 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp tomato paste
- 2 pinches ground black pepper
- 4 tbsp pickled capers, rinsed and drained
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1252.7 kJ / 298.3 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 796.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pea shakshuka with bacon dust
55min
Ginger chicken and crunchy noodle salad
30 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Middle Eastern eggs
45 min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30min
Goi muc (squid salad)
45 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Samke harra
35min
Prawn and mushroom crepes
50min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Scallops with pea purée
25min
Savoury crêpes
45 min