Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g day old bread, roughly torn
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- ½ tsp salt
- 100 g salted butter, softened and cut into pieces
- 200 g fresh portobello mushrooms, cut into quarters
- 100 g fresh brown mushrooms, cut into quarters
- 100 g fresh shiitake mushrooms, cut into quarters
- 50 g cream cheese
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 tsp lemon juice
- ½ tsp ground black pepper
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 566 g
- Kalorie
- 4480.7 kJ / 1070.9 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 100.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 61.7 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 2148.3 mg
Alternatywne przepisy
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 Std. 30 Min
Fish stock
35 Min
Smashed pea and bean dip
30 Min
Mayonnaise
5 Min
Miso corn purée with almond ricotta
3 Std. 20 Min
Sun-dried tomato tartare
15 Min
Mushroom pâté
1 Std. 15 Min
Duck confit with lentil & orange salad
15 Std. 40 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 Std. 30 Min
Romesco dip
10 Min
Beetroot ketchup
1 Std. 15 Min
Wholemeal spelt pastry
35 Min