Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 brown onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g vegetable oil
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 800 g pork medallions (3 cm thick)
- 150 g cognac
- 2 tsp green peppercorns, drained
- 600 g water
- 2 tsp stock paste of choice
- 200 g crème fraîche
- 1 tsp sweet paprika
- 35 g gluten free cornflour
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 250 g button mushrooms
- 1 bunch fresh chives, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2081.7 kJ / 495.7 kcal
- Białko
- 52.2 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 914.4 mg
Alternatywne przepisy
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 Std. 10 Min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Pork fillet with mustard
35min
Mushroom and white wine cream sauce
30min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1 Std. 30 Min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 Min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1 Std.
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Pork and apple cider stew
1h 40min
Cranberry and Camembert stuffed chicken
45min