![Fondo vegetariano Fondo vegetariano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8C36ADC2-242B-4E4B-9EEA-6A9468E8BC1B/Derivates/F84D08E3-D0DE-4D35-9FC7-1A75484C47BF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jitomate, en mitades
- 250 g de zanahoria, con cáscara y en trozos
- 80 g de poro, en trozos
- 80 g de apio, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla, en trozos
- 10 g de perejil fresco
- 2 hojas de laurel, secas
- ½ cdita de pimienta negra entera
- 1000 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 litro
- Kalorie
- 857 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30 min
Sopa de verdolagas
50 dk
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Entomatadas de jamaica
50 dk
Noodles de tapioca en caldo de ajo rostizado
1h 35min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Tlacoyitos de haba
1h 40 min
Minestrone de poro, papa y cebada
40 min
Crema de ejote
30 min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Pozole de setas
1h
Coctel de champiñones
20 min