Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jitomate, en mitades
- 250 g de zanahoria, con cáscara y en trozos
- 80 g de poro, en trozos
- 80 g de apio, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla, en trozos
- 10 g de perejil fresco
- 2 hojas de laurel, secas
- ½ cdita de pimienta negra entera
- 1000 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 litro
- Kalorie
- 857 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de jitomate
40 min
Ensalada de ejotes navideños
1h 10min
Ejotes almendrados
30 min
Barbacoa de hongos
30 min
Sopa de setas
35min
Nopalitos a la mexicana con aguacate
20 min
Ensalada de ejotes con aderezo de curry
45 min
Hongos al pastor
20 min
Pescado a la veracruzana
30 min
Huevos en cazuela
30 min
Salsa de ajo italiano y jitomate
30 min
Aguachile de jícama
15min