Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 480 g di ceci in scatola, sgocciolati e sciaquati
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 3 uova
- 30 g di zucchero muscovado
- 3 g di lievito in polvere per dolci
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 501.2 kJ / 119.9 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 121.3 mg
Alternatywne przepisy
Pane alle banane, miele e mandorle
2 Std. 40 Min
Biscotti light al cioccolato
45min
Mug cake alle pere e cannella
25min
Torta zucchine e cacao
25h
Torta d'avena e frutta secca al vapore
1h 20min
Crema di avocado al cacao
15min
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30min
Torta integrale di mele
45min
Pudding al cioccolato e semi di chia
25min
Crêpes di farina integrale
1h 15min
Torta di farro al cacao e pere (vegan)
1h
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min