Tegamini fave e funghi

Tegamini fave e funghi

3.1 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di fave secche precedentemente ammollate per 2 ore e scolate
  • 900 g di acqua
  • 2 cucchiai olio extravergine di oliva + q.b.
  • 250 g di funghi cardoncello freschi
  • 4 cucchiai di pangrattato + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere (opcjonalnie)
  • 200 g di mozzarella scolata e a dadini

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16 g
Kalorie 1146 kJ / 274 kcal
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 23.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...