Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di fave secche, precedentemente ammollate per 2 ore e scolate
- 900 g di acqua
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di funghi cardoncello freschi
- 4 cucchiai di pangrattato + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere (opcjonalnie)
- 200 g di mozzarella, scolata e a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fave in umido
1小时
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Strudel di broccoletti
1hod. 40min
Frittata con carciofi e piselli (senza uova)
1h 20min
Pancotto fave e zucca
6 godz. 30 min
Polpette di carciofi e scamorza
1小时
Tartellette di scarola
1小时 15 分钟
Zucca Acorn gratinata
2 Std.
Insalata di broccoli con bacche di goji
10min
Funghi ripieni di feta e spinaci
35min
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40min
Lasagne con i broccoletti e salsa al pecorino romano DOP (di Francesca Romana Barberini)
1h 20min