Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di fave secche, precedentemente ammollate per 2 ore e scolate
- 900 g di acqua
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di funghi cardoncello freschi
- 4 cucchiai di pangrattato + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere (opcjonalnie)
- 200 g di mozzarella, scolata e a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
35min
Crema di fave al finocchietto
50 min
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40min
Melanzane ripiene con salsa allo yogurt, zafferano e melograno
50 min
Macco di fave messinesi con calamari
50 min
Pancotto fave e zucca
6 Std. 30 Min
Incapriata di fave e zucchine
6h
Muffin salati alle puntarelle e cappuccio rosso
1h
Focaccia alle melanzane
1 godz. 50 min
Frittata con carciofi
40min
Strudel di broccoletti
1sa 40 dk
Polpette di melanzane e noci
1h