Rotolo di pollo e speck con salsa al cipollotto

Rotolo di pollo e speck con salsa al cipollotto

4.7 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di petto di pollo a fette
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di scalogno
  • 150 g di tacchino
    150 g di carne, di tacchino trita
  • 100 g di carota pulita e a pezzi (2 cm circa)
  • 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 2 cucchiaini di curry in polvere
  • 1 rametto di rosmarino gli aghi lavati e asciugati
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 2 pizzico di sale
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale grosso
  • 300 g di cipollotti
  • 16 cipolline rotonde
  • 25 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 50 g di burro
  • 12 - 20 fettine di speck Alto Adige IGP

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 566 kcal / 2369 kJ
Białko 61.6 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 15.8 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...