Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 foglie di lattuga tipo lollo, lavate e a pezzi
- 4 foglie di indivia belga, lavate e a pezzi
- 4 pomodorini ciliegia a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di gherigli di noci
- 20 g di pinoli sgusciati
- 200 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di pesto alla genovese
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 782 kJ / 187 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di carote e noci
10min
Salsa di pomodori, pancetta e paprika
45min
Pesto di prezzemolo
10min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Pesto light basilico e noci
10min
Pesto alle erbe aromatiche
10min
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10min
Pesto alla siciliana
15min
Crema spalmabile ai 4 formaggi
15min
Pesto di ricotta e noci
10min
Pesto di mandorle
10min