Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di farina tipo 00
- 150 g di yogurt naturale
- 20 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 300 g di friarielli puliti
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsiccia sbriciolata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 486.7 kJ / 116.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 165.1 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone in crumble fragrante
1h
Crêpes di carote con salsa al pomodoro
1h
Polpettine di pollo e granella di nocciole
30 Min
Sartù di riso
1 godz. 25 min
Peperoni con capperi
40 Min
Lasagne alla napoletana con polpettine
1h 40 min
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Tartellette di scarola
1 Std. 15 Min
Ciambelline ai formaggi
30 Min
Crostata al cioccolato e salsa al caramello
1h 40 min
Cavatelli
1 Std. 30 Min
Torta di rose salata
4h 15min