Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di farina tipo 00
- 150 g di yogurt naturale
- 20 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 300 g di friarielli puliti
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsiccia sbriciolata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 486.7 kJ / 116.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 165.1 mg
Alternatywne przepisy
Strudel di broccoletti
1h 40min
Crostini di pane integrale con crema al caprino, capperi e pinoli
3h
Nodini alle olive
4 godz. 30 min
Asparagi alla parmigiana
50min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Scrigno di cappelletti
2h
Panfocaccia con noci
3h 30min
Focaccia spinaci e olive
1h 30min
Finocchi ripieni
1h
Crostini di polenta con tonno affumicato
1h
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
1h
Focaccine con scarola
50min