Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Fontina a pezzi (2 cm)
- 500 g di latte
- 250 g di pane raffermo a pezzi
- 250 g di ricotta vaccina fresca, scolata dal siero
- 2 uova
- 6 pomodori secchi a pezzi
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti (1 cm)
- 50 g di Grana Padano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 807 kJ / 193 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone ricotta e tonno
45 Min
Torta salata di cipolle bianche
1 Std. 25 Min
Peperoni ripieni
1h 5min
Torta di pane
1 Std. 20 Min
Girelle integrali al tonno e ceci
8h
Torta salata di pane
45 Min
Torta salata con pomodorini e olive
1 Std. 10 Min
Insalata capricciosa
30 Min
Insalata russa allo yogurt
1 Std.
Pasta al forno vegetariana
40 Min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 Min
Peperoni alla piemontese
55min