Filetto con carciofi in crosta (senza glutine)

Filetto con carciofi in crosta (senza glutine)

4.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia veloce
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina senza glutine
  • 65 g di acqua fredda
  • 1 pizzico di sale
Carciofi
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 250 g di cuori di carciofo a fettine
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Filetto di maiale
  • 1 filetto di maiale, senza nervi 500-600 g circa
  • sale q.b.
  • pepe nero macinato fresco q.b.
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20.8 g
Kalorie 2147 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 34.3 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 27.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...