Pie di tacchino con patate dolci

Pie di tacchino con patate dolci

3.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolle a metà
  • 3 spicchi di aglio
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di spinaci baby freschi
  • 1 peperoncino piccante fresco senza semi, a pezzi
  • 180 g di peperone rosso pulito e a pezzi
  • 500 g di petto di tacchino a pezzi (3 cm)
  • 100 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 400 g di fagioli rossi in scatola scolati
  • 20 g di aceto balsamico
  • 20 g di zucchero grezzo
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 4 - 6 pizzichi di pepe nero macinato
  • 800 g di patate americane dolci pelate e a tocchetti (2-3 cm)
  • 30 g di farina tipo 00
  • 30 g di burro a pezzi
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 6 porzioni

Sód 6139 mg
Białko 187 g
Kalorie 13864 kJ / 3313 kcal
Tłuszcz 184 g
Błonnik 66.4 g
Tłuszcz nasycony 51 g
Węglowodany 300 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...