![Petits flans pâtissiers Petits flans pâtissiers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DBB239E3-A75A-4D6E-8CA8-25F517CC2040/Derivates/8404a673-85d2-4a56-987c-6d25c8ad5b85.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 170 g de sucre en poudre
- 50 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 5 jaunes d'œufs
- 1 bâton de cannelle
- 2 - 3 c. à café de zeste de citron râpé
- 2 pâtes feuilletées maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1271 kJ / 304 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan pâtissier aux prunes
2h 5min
Far aux abricots
1h 15min
Chouquettes à la crème pralinée
2 Std. 15 Min
Crème renversée au chocolat
1h
Croustade aux pommes
50 min
Gratin de poire aux amandes
45min
Mini-flans pâtissiers au cassis
1 Std. 30 Min
Flan pâtissier
4h 25min
Pastéis de nata
50 min
Crème catalane
4h 25min
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min