![Tatin de poires aux speculoos Tatin de poires aux speculoos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40A18B34-89AE-4048-82FA-B6FCC9410345/Derivates/198B9A48-D31B-4877-8AE8-2CCBB7F821EC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de beurre doux (15 g pour le moule et 75 g pour la pâte)
- 20 g de cassonade
- 85 g de biscuits speculoos
- 800 g de poires Williams, coupées en morceaux
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux pommes
3 godz. 30 min
Moelleux aux pommes
50min
Clafoutis poire-speculoos
45 min
Tartelettes amandine aux framboises
1h 20min
Moelleux poire-noisette
45 min
Crumble poire-chocolat
55 min
Crumble aux pommes, spéculoos, raisins secs
55 min
Cake framboise-chocolat blanc
50min
Tarte poire-chocolat
55 min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 godz.
Moelleux aux pommes
1 godz.
Amandine aux abricots
1 godz. 30 min