Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 1 peperoncino piccante fresco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di crostacei misti (gamberetti, code di gamberi ecc.)
- 500 g di molluschi cefalopodi misti, puliti e a pezzi (moscardini, totani, calamari, ecc.)
- 400 g passata di pomodoro
- 2 foglie di alloro fresche, lavate
- 100 g di vino bianco secco
- 500 g di molluschi conchigliferi misti (cozze, vongole), spurgati
- 350 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 51.9 g
- Węglowodany
- 75.1 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce alla napoletana
1h 10min
Lumachine in rosso
1h 40min
Zuppa di pesce misto
40min
Pepata di cozze
55min
Brodetto di Fano
1h
Brodetto romagnolo
50min
Zuppa di pesce (Bimby Friend)
40min
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1h
Scampi alla busara
35 Min
Coniglio in porchetta
1h 20 min
Cacciucco
1h 20 min
Brodetto ricco con crostoni
1h