Insalata di farro e pollo

Insalata di farro e pollo

4.5 120 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 1200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 350 g di farro perlato sciacquato (tempo di cottura 20-25 minuti)
  • 200 g di peperoni rossi puliti e a dadini (circa 0.5 cm)
  • 300 g di petto di pollo a striscioline (circa 5x1 cm)
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • 40 g di mandorle pelate
  • 40 g di scalogno
  • 4 - 5 rametti di erbe aromatiche fresche miste (es. prezzemolo, coriandolo), le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g di aceto di vino
    20 g di aceto balsamico
  • 20 g di succo di limone (opcjonalnie) spremuto fresco
  • 60 g di rucola fresca, lavata
  • 20 g di pinoli sgusciati
    20 g di frutta secca mista sgusciata

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 292 kcal / 1224 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...