Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 3 foglie di alloro fresche, lavate
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
- 3 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 rametto di origano fresco, le foglioline lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di carne di cinghiale a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di vino rosso corposo, tipo Cannonau
- fette di pane casereccio o polenta tostate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1035.4 kJ / 247.3 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Trippa alla fiorentina
1 godz. 15 min
Trippa in umido
1 godz. 10 min
Trippa in bianco alla napoletana
1 godz. 30 min
Fegato alla veneziana
35min
Trippa e fagioli alla contadina
1 godz. 10 min
Trippa alla parmigiana
1 Std. 20 Min
Cinghiale ai frutti di bosco
26 Std.
Marinatura per la selvaggina
20min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25 Std. 40 Min
Ossibuchi agli asparagi
1 godz. 30 min
Trippa all'empolese
1 godz. 15 min
Pappardelle al ragù di cinghiale
2 godz.