Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes

Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes

4.2 110 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 parts

Składniki

La pâte brisée aux cacahuètes
  • de cacahuètes grillées à sec, non salées
    30 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • de beurre coupé en morceaux
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
La garniture
  • de sucre roux
    40 g
  • de beurre et un peu pour le moule
    30 g
  • de pommes à cuire coupées en quartiers
    500 g
La sauce caramel aux cacahuètes
  • de sucre en poudre
    200 g
  • d'eau
    50 g
  • de beurre coupé en morceaux
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
  • de beurre de cacahuète
    2 c. à soupe
  • de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
    100 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 728.2 kcal / 3034.3 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 44.2 g
Węglowodany 81.2 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...