AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse

AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse

4.3 151 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions

Składniki

Le caramel au chocolat
  • 75 g de beurre salé coupé en morceaux
  • 125 g de cassonade
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 50 g de chocolat noir détaillé en morceaux
Le riz au lait
  • 200 g de riz rond blanc, spécial dessert
  • 1000 g de lait
  • 2 pincées de vanille en poudre
  • 90 g de sucre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 1908.2 kJ / 455.1 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 48.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...