Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 4 gousses d'ail
- 10 g de gingembre frais
- le zeste d'½ citron vert non traité
- 15 g d'huile végétale
- 1 piment oiseau frais (opcjonalnie)
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à café de curcuma en poudre
- 600 g de filets de poisson blanc à chair ferme (turbo, colin ou aiglefin par exemple)
- 200 g de tomates, détaillées en dés
- 150 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 818 kJ / 195 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Cocotte thaïe
45 min
Poisson au curry
55min
Lotte à la provençale
50min
Tajine de poissons au curry
55min
Curry de poisson
45 min
Rougail de poisson
40 min
Ramequins de poisson créole
30 min
Tajine de lieu et de courgettes aux épices
50min
Lotte vapeur façon tajine
1 godz. 45 min
Blanquette de cabillaud
55min
Osso-buco de lotte
45 min
Osso-buco de cabillaud
45 min