Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de rhubarbe, coupée en tronçons (2 cm)
- 270 g de sucre en poudre
- 160 g de beurre, coupé en morceaux
- 150 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 60 g de lait ribot
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1685.8 kJ / 400.2 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2 godz. 10 min
Clafoutis à la rhubarbe
55 min
Carrés tendres fraise-rhubarbe
4h
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55 min
Crumble rhubarbe-gingembre
55 min
Charlotte à la rhubarbe et aux fraises
12h
Crumble de rhubarbe, fraise et noix de coco
40 min
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15min
Clafoutis léger à la rhubarbe
1h
Crumble pomme fraise rhubarbe
45 min
Tarte amandine aux mirabelles
1 godz. 30 min
Tarte à la rhubarbe
1h