Crème de champignons aux saint-jacques

Crème de champignons aux saint-jacques

4.7 323 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 25 g d'échalote
  • 15 g de blanc de poireau émincé en rondelles
  • 30 g de beurre doux
  • 12 noix de saint-jacques, avec corail
  • 300 g de champignons de Paris frais émincés
  • 700 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 brin de persil frais ciselé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 1618 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...