Pastiera (senza glutine)

Pastiera (senza glutine)

3.6 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
12 fette

Składniki

Impasto
  • 250 g di farina di riso
  • 150 g di farina di mais consentita da prontuario
  • 190 g zucchero a velo consentito da prontuario
  • 220 g di burro a pezzi
  • 7 tuorli
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Ripieno
  • 1000 g di acqua
  • 200 g di chicchi di quinoa
  • 250 g di latte intero
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 500 g di ricotta di pecora scolata
  • 350 g zucchero
  • 6 uova
  • 3 cucchiai di acqua di fiori d'arancio
  • 60 g di cedro candito a tocchetti
  • 1 pizzico di cannella in polvere
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo consentito da prontuario

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 14.2 g
Kalorie 2750 kJ / 657 kcal
Tłuszcz 26.2 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 89.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...