Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa

Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa

4.3 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di acqua + q.b.
  • 10 g di sale grosso
  • 1 cavolo nero le foglie a listarelle
  • 140 g di rapa pelata e a pezzi
  • 1 patata pelata e a tocchetti
  • 60 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di curcuma in polvere
  • semi di girasole a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 2.8 g
Kalorie 709 kJ / 169 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...