Wersje kompatybilne
Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua + q.b.
- 10 g di sale grosso
- 1 cavolo nero, le foglie a listarelle
- 140 g di rapa, pelata e a pezzi
- 1 patata, pelata e a tocchetti
- 60 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di curcuma in polvere
- semi di girasole, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 709 kJ / 169 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie al curry e zucca al vapore
1óra 15p
Insalata di zucchine e asparagi
35 min
Orecchiette ai broccoli
2h 40 min
Insalata di fave e tonno con melone e agrumi
1óra
Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)
1h 5min
Mele con zabaione al sidro
40 min
Insalata di bieta e lenticchie con papaya e feta
25 Min
Contorno di cavolo riccio al cocco
25 Min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1óra
Riso integrale con bietole
1óra 15p
Pilaf di cavolfiori con patate dolci
45 min
Orecchiette cime di rapa e seitan
40 min