Wersje kompatybilne
Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua + q.b.
- 10 g di sale grosso
- 1 cavolo nero, le foglie a listarelle
- 140 g di rapa, pelata e a pezzi
- 1 patata, pelata e a tocchetti
- 60 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di curcuma in polvere
- semi di girasole, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 709 kJ / 169 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cavolo cappuccio
50 min.
Vellutata di verza al vino bianco
50 min.
Broccoli in salsa di ceci
40 Min
Vellutata di coste
35 Min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1u. 10min
Melanzane in salsa di miso (Nasu dengaku)
1h
Insalata di cardi alle erbe e pinoli
40 Min
Panzanella di pescatrice e peperoni
3h
Cavolo farcito
1u. 10min
Salsa alla paprika, lime e noce brasiliana
10 min
Palamita in crema di finocchio
35 Min
Salsa al sedano (vegan)
15 Min