Capellini aux merguez et tomates séchées

Capellini aux merguez et tomates séchées

3.8 542 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 80 g d'échalotes
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • 450 g de tomates en morceaux
  • 1 c. à soupe de concentré de tomate
  • 300 g de saucisses épicées, type merguez en tronçons d'1,5 cm
  • 50 g de tomates séchées
  • 400 g d'eau
  • 400 g de pâtes sèches type capellini
  • ½ bouquet de persil frais ciselé
  • du sel
  • du poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 743.6 mg
Białko 25.6 g
Kalorie 3227.2 kJ / 771.3 kcal
Tłuszcz 33.8 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...