Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)
TM6 TM5

Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)

3.7 (90 ocen)

Składniki

  • 60 g Butter, in Stücken
  • 70 g Mehl
  • 1200 g Rinderfond (z. B. von Lacroix)
  • 1 ½ EL Dijon-Senf
  • 1 ½ EL körniger Senf
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 200 g Bacon, in Streifen (ca. 5 mm)
  • 200 g Crème fraîche
  • ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3152 kJ / 756 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
70 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy